To jest mój autorski przepis :) na przepysznie nadziewane piersi z kurczaka.

- 4 piersi z kurczaka
- 100g grzybów suszonych (podgrzybki/borowiki)
- 1 cebula
- 2 plasterki sera

Zaczynmy od namoczenia grzybów w gorącej wodzie. W międzyczasie, myjemy i suszymy piersi z kurczaka. Kładziemy je płasko i wycinamy z jednej strony kieszonke na farsz. Solimy i pieprzymy piersi delikatnie z każdej strony. W tym czasie grzyby się juz namoczyly, więc odsączamy je i kroimy na małe kawałki. Na podobnej wielkości kawałki siekamy cebule. Grzyby i cebulę wrzucamy na patelnie, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem, i smażymy do miękkości podlewając delikatnie wodą (dodajemy stopniowo niewielką ilość wody ponieważ nie chcemy zrobić sosu, chcemy uzyskać farsz). Kiedy grzyby są już miękkie, czekamy aż ostygną i wrzucamy do farszu 2 plasterki drobno pokrojonego sera.  Wszysko mieszamy i zaczynamy faszerować piersi. Do wycietych kieszonek,  łyżeczką deserową nakładamy delikanie farsz po czym zamykamy kieszonke wykałaczką lub zwijamy jak rolady nicią. Ja użyłam wykałaczek. Następnie smażymy ze wszystkich stron na teflonowej patelni pod przykryciem. W ten sposób mięso się nie przypali i będziemy mieć pewność że jest ugotowane.

Smacznego!!!